Završna konferencija na projektu “KaŽu zdravlje” u Karlovačkoj županiji

Završna konferencija na projektu "KaŽu zdravlje" u Karlovačkoj županiji
03.04.2019

Završna konferencija na projektu “KaŽu zdravlje” u Karlovačkoj županiji

Završna konferencija na projektu Karlovačke županije “KaŽu zdravlje KK.08.1.1.02.0006” financiranog u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014.-2020. održana je u petak, 29. ožujka, u prostoru restorana Kristal, u Karlovcu. Projekt su predstavili Marina Stoičić, voditeljica projekta te župan Karlovačke županije Damir Jelić.

Ukupna vrijednost projekta je 11.550.275,73 HRK, od čega je sufinanciranje projekta sredstvima EU: 9.440.119,06 HRK. temeljem Ugovora sa SAFU. Iz drugog izvora Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova povučeno još 80% sredstava vlastite komponente te je Karlovačka županija sufinancirala projekt vlastitim sredstvima samo u iznosu od 300 tisuća kuna, a i taj dio prikazom udjela plaća svojih djelatnika. Razdoblje provedbe projekta je od 1. rujna 2015. do 1. travnja 2019.

Cilj projekta je poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini. Time će se smanjiti broj upućivanja pacijenata iz primarne zdravstvene zaštite u bolnice u tim područjima za najmanje 4 %, obzirom da će se na razini primarne zdravstvene zaštite omogućiti više dijagnostičkih i terapeutskih postupaka.

(https://strukturnifondovi.hr/karlovacka-zupanija-uspjesno-provela-projekt-kazu-zdravlje-ulaganjem-11-milijuna-kuna-u-sest-domova-zdravlja/)

Izrada web stranica INKod