Dom zdravlja Ozalj

Kolodvorska cesta 2

Fizkalna medicina i rehabilitacija Doma zdravlja Ozalj je djelatnost koja se bavi fizikalnom terapijom. Radimo po međunarodnoj ortopedsko – manulanoj tehnci Cyriax koja obuhvaća dijagnostiku i  terapiju mišićno – koštanog sustava. Također se koristimo i drugim manualnim tehnikama kao što su Maitland koncept.
Koristimo neoperativnu dekompresijsku terapiju kralježnice,  u kojoj imamo iskustvo i izvrsne rezultate.  Osim bolova u kralježnici (vratnoj, grudnoj, slabinskoj) uspješno rješavamo probleme u ramenu, laktu, ručnom zglobu, kuku, koljenu, gležnju i stopalu. Organiziramo grupne i individualne vježbe za djecu koja imaju nepravilno držanje i/ili iskrivljenja kralježnice (skolize i kifoze) koje u kombinaciji sa trakcijom (istezanjem kralježnice) daju vrlo dobre rezultate.
Osim grupnih vježbi za djecu, organiziramo rekrecijske grupne vježbe za odrasle s ciljem učvršćivanja muskulature i prevencije nastanka osteoporoze, kao i spriječavanja ozljeda i problema mišićno – koštanog sustava u srednjoj i starijoj životnoj dobi.
Za smanjenje bolova u mišićima, ali i opuštanje od stresa i modernog načina života nudimo  terapeutsku i opuštajuću masažu leđa i cijelog tijela.